Wat moet ik posten op Instagram voor de beste resultaten? - Manouk van Dalm
15499
post-template-default,single,single-post,postid-15499,single-format-standard,bridge-core-2.0.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-19.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Wat moet ik posten op Instagram voor de beste resultaten?

Wat moet ik posten op Instagram voor de beste resultaten?

Voor iedereen is het anders, maar kies voor datgene wat voor jou werkt.
Laatst gaf ik een coachingscall en het is het steeds over ‘wat het beste werkt’. Als snel kreeg ik de vraag, maar wat is dan ‘het beste’?

‘Het beste’ is voor iedereen anders. De ene persoon hangt veel waarde aan het aantal likes wat een bericht krijgt en de ander het aantal verkopen/inschrijvingen wat uiteindelijk wordt behaald met een post.

Het is dus van tevoren van belang om na te denken wat jouw doel precies is, heb niet te hoge verwachtingen en kijk goed naar wat voor jou werkt. Want alles op social media is te beïnvloeden, likes op een post kun je kopen, volgers voor je pagina kun je kopen en je kan natuurlijk adverteren. Wat ik daar van vind, lees je in mijn blog ‘Yes, aan de blog!’.

Mijn advies is dan ook wanneer je graag meer bereik en resultaten wilt behalen online en organisch (lees: gratis) kom je niet verder. Start dan met adverteren. Doe dit slim en kies dan ook voor de juiste doelstelling. Facebook Advertising gaat dan voor jou op zoek wat de beste mensen zijn om deze doelstellingen te behalen. Wil jij nu meteen starten met adverteren op Instagram, lees dan mijn blog ‘Goals, Goals, Goals!’ en kom erachter welke doelstelling je moet kiezen.
Terug naar ‘wat het beste werkt’, want wat bedoel ik hier mee? Ik ben echt een data-fan! Instagram geeft enorm veel data weg (en het is gewoon gratis!!) waar jij enorm veel van kunt leren. ‘Wat moet ik posten?’ is ook een vraag die ik regelmatig krijg. Ik geef dan altijd aan om naar de data te kijken en hiervan te leren.

Hoe dat moet voor Instagram, leg ik je uit! De enige optie om de data te kunnen zien is via de app van Instagram.

Open de Instagram App en ga naar jouw eigen profiel
Klik op het ‘hamburger-icoon’ rechtsboven en kies voor ‘Statistieken’
Vervolgens kies je voor ‘Alles weergeven >’ bij het onderdeel ‘Berichten in overzicht’
Pas eventueel de filter aan en leer van jouw data!

De antwoord op de vraag ‘Wat moet ik posten?’ kun je op deze manier beantwoorden. Vind jij bijvoorbeeld betrokkenheid een belangrijke filtering en zie je dat alleen persoonlijke foto’s de beste resultaten behalen, kies dan voor posten van persoonlijke momenten. Wil je graag meer bereik? Stel de filter dan opnieuw in en bekijk vervolgens wat het beste werkt.

Of het nu quotes, video’s of persoonlijke foto’s zijn. Naast een post is de tekst, de hashtags, tagging en ook bijvoorbeeld geo-tagging enorm belangrijk. Maar de foto of video is namelijk wel het eerste wat ze te zien krijgen bij Instagram en hier wordt dan ook snel op geanticipeerd. Denk aan verder lezen van de post, profielweergave zodat ze naar de link in bio gaan of een andere actie. Dus kijken naar het beeld wat je deelt is enorm belangrijk en dus de statistieken hiervan ook.

Wil je graag samen groeien in marketing met een goede contentstrategie? Ik help jou hier graag bij. Vul hier jouw gegevens in en ik neem zo snel mogelijk contact met jou op. Hopelijk tot snel!
NOTE: Kijken naar data vind ik leuk! Bloggen vind ik nog steeds spannend aangezien ik hier en daar wat spellingsfouten kan maken. Mocht je die tegenkomen, laat mij het dan zeker weten en stuur een e-mail naar hallo@manoukvandalm.nl. Zo groeien wij niet alleen Samen in Online Marketing, maar ook in Nederlandse taal 🙂