Studio voor makers van Facebook - Manouk van Dalm
15498
post-template-default,single,single-post,postid-15498,single-format-standard,bridge-core-2.0.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-19.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Studio voor makers van Facebook

Studio voor makers van Facebook

Statistieken, monitoring en meer voor Facebook Business

Dat video voor Facebook steeds belangrijker wordt is al een tijd bekend. Maar met de nieuwe omgeving om posts in te plannen, te publiceren en statistieken in te zien is het nog duidelijker geworden.

De nieuwe omgeving heeft de naam ‘Studio voor Makers’ gekregen binnen het Facebook Platform. Je vindt deze optie boven in het menu wanneer je gebruikmaakt van Bedrijfsmanager (zie onderstaande afbeelding).

Maar Studio voor makers biedt nog veel meer voordelen, zo kun jij met Studio voor makers:

Inhoud beheren: Denk aan berichten plaatsen, inplannen en aanpassen.

Prestaties bijhouden: Door statistieken in de gaten te houden kan je op basis van data je content inplannen en bepalen.

Betrokkenheid vergroten: Eenvoudig bij je Postvak IN voor al je berichten die je ontvangt via Facebook Messenger.

Inkomsten genereren via Facebook: Later meer, je moet hier echter wel in aanmerking voor komen.

Gratis muziek: Muziek en die jij rechtenvrij kunt gebruiken voor je video’s.

Al deze opties vind je links in het menu van ‘Studio van makers’.

Inhoud beheren in Studio voor makers

Op de startpagina van Studio voor makers kun je de inhoud beheren van jouw pagina. Denk aan een foto/video plaatsen, bericht bewerken of inplannen.

Wanneer je bekend bent met Facebook, ben je bekend met de manier waarop een bericht gemaakt kan worden. Je kunt onder de plek waar je het bericht kunt typen kiezen wat voor soort post het wordt. De meest voorkomende posts zijn video of foto.

Bij de optie ‘Inhoudsbibliotheek’ kun je al je paginaberichten terugvinden. Namelijk wat al is gepubliceerd of wat je hebt ingepland.

Statistieken Studio voor makers

Als je al meer blogs van mij hebt gelezen weet je dat ik gek ben van data! Op basis van data beslissingen nemen met betrekking tot de volgende stap is altijd verstandig.

Weet jij niet wat je moet plaatsen? Bekijk dan naar de laatste content die je hebt geplaatst en hoe hier op werd gereageerd. Dit gedeelte zie je vooral bij ‘Loyaliteit’. Maar wat je hier terug ziet is dat video’s enorm belangrijk zijn, omdat Facebook hier alle hulpmiddelen geeft of zoveel mogelijk data te geven over de prestaties van video’s op jouw tijdlijn. Dus start nu met video’s!

Facebook Reclameblokken om inkomsten te genereren

Facebook biedt een manier om geld te verdienen, namelijk door reclame blokken toe te laten bij jouw video’s. Kijkers zullen de advertentie helemaal moeten bekijken om jouw video te zien.

Wil jij hier meer over weten? Bekijk dan snel alle informatie van Facebook zelf via de volgende link.

Geluidencollectie Studio voor makers Facebook

Dit stukje is misschien wel mijn favoriet! Voorheen als ik audio nodig had voor video’s kocht ik muziekfragmenten. Nu biedt Facebook muziek aan waarvan ik zeker weet dat video’s niet afgekeurd zullen worden omdat de muziek niet kan. De teller staat nu op 3.536 nummers, dus voldoende keuze!

Wil jij meer weten over Studio voor makers van Facebook. Via deze link vind jij nog meer informatie dat Facebook deelt over Studio voor makers.

Mocht je nog vragen hebben over Studio voor makers of wil je samen aan de slag willen met jouw Facebook marketing? Laat het mij dan weten en stuur een e-mail naar hallo@manoukvandalm.nl. Lijkt mij leuk om je te ontmoeten!

 

 

 

 

NOTE: Samen Groeien in Online Marketing en Nederlandse taal? Laat het mij dan zeker weten als je spellingsfouten tegenkomt 🙂 Stuur dan een e-mail naar: hallo@manoukvandalm.nl. Dank je wel!!